نخستین کنگره ملی و نمایشگاه بین المللی گیاهان دارویی و راهکارهای طب ایرانی موثر بر دیابت
کنگره ملی گیاهان دارویی و راهکارهای طب ایرانی موثر بر دیابت، در راستای تعامل هر چه بیشتر حلقه های مرتبط با ارایه خدمات به بیماران مبتلا به دیابت با رویکرد استفاده از درمان های طبیعی و گیاهان دارویی و با مشارکت بخش های مختلف از جمله دانشگاه، صنعت، واحدهای تجاری و سازمانهای مردم نهاد برگزار گردیده و اهداف زیر را دنبال می نماید:
1. شناسایی ظرفیت و ویژگی های پایه و کاربردی گیاهان دارویی بویژه گیاهان موثر در کنترل و پیشگیری از دیابت
2. بازخوانی راهکارهای طب سنتی ایران در کنترل دیابت و عوارض آن
3. آموزش نکات کاربردی لازم و مفید در پیشگیری و کنترل دیابت و عوارض آن برای مراقبین سلامت، درمانگران و بیماران مبتلا
4. شناسایی و معرفی ظرفیت های موجود در تولید، فرآوری و عرضه محصولات طبیعی موثر بر دیابت
5. فراهم نمودن بستر معرفی، عرضه و فروش محصولات طبیعی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی مفید در دیابت
6. مشارکت دادن عموم مردم و بویژه مبتلایان به دیابت در آموزش اصول پیشگیری و درمان های طبیعی موثر بر دیابت
7. آشنایی با پیشرفت های نوین در سبب شناسی و درمان دیابت و عوارض آن
8. بسترسازی برای شناساندن مراکز تولیدی، تجاری، بازرگانی، توزیعی و سازمانهای مردم نهاد دخیل در درمانهای طبیعی بویژه دارندگان محصولات موثر بر دیابت و عوارض آن
9. افزایش تعاملات دوسویه میان تولید کننده ها و تجار در زمینه توسعه داروهای گیاهی و گیاهان دارویی اثربخش در درمان و پیشگیری دیابت
10. جذب و شناسایی سرمایه گذاران داخلی و خارجی جهت سرمایه گذاری در بخش داروهای گیاهی با محوریت بیماری دیابت
11. معرفی دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و فراور و گیاهان دارویی ایران در ارتباط با تولید داروهای موثر بر دیابت
پیام نخستین کنگره ملی گیاهان دارویی و راهکارهای طب ایرانی موثر بر دیابت :
بیماری دیابت یکی از بیماریهای مزمن و نسبتا شایع در ایران و جهان است که متاسفانه طی دو دهه گذشته فراوانی آن به نحو چشمگیری افزایش یافته است. حدود 9 درصد از جمعیت بالای 18 سال جهان و حدود 10.3 درصد از بالغین ایران به این بیماری مبتلا هستند و بنظر میرسد تغییر الگوی زندگی به سمت زندگی صنعتی و فاصله گرفتن از سبک زندگی منطبق بر طبیعت، علت اصلی بروز این بیماری باشد. بیماری دیابت به «قاتل خاموش» معروف است چرا که در بسیاری از موارد، علامت واضحی نداشته و در طی آزمایشات روتین و یا بعد از بروز عوارض خود را نمایان میسازد. این بیماری در هر 10 ثانیه یک نفر را میکشد و پنجمین علامت اصلی مرگ در سراسر جهان است.
عوارض مغزی، قلبی، عروقی، چشمی و زخمهای دیابتی از شایعترین عوارض این بیماریاند بهگونهای که بیش از 15 درصد مبتلایان به دیابت در طول عمر خود به زخم پای دیابتی مبتلا شده و 20 درصد این عده مجبور به قطع پا میشوند.
در زمینه دیابت تاکنون همایشهای متعددی برگزار شده است. این همایش بر آن است که نقش سبک زندگی مبتنی بر الگوی ایرانی اسلامی، همچنین درمانهای مبتنی بر روشهای طبیعی از جمله گیاهان دارویی را تبیین نماید. کارگاههای جانبی و غرفههای نمایشگاه نیز در راستای معرفی این روشهای پیشگیری و درمانی طراحی شدهاند و بخش چشمگیری از مخاطبان آموزشهای عام همایش را مبتلایان به دیابت تشکیل خواهند داد. یکی از رویکردهای سالهای اخیر نظام سلامت کشور، استفاده از ظرفیتهای موجود در طب کهن ملی ایرانزمین است و در این مسیر یکی از محورهای اصلی همایش، به راهکارهای طب ایرانی در پیشگیری، کنترل و یا درمان دیابت و عوارض آن اختصاص داده شده است. این همایش میکوشد علاوه بر دانشافزایی، گفتگو و تبادل علمی میان دانشجویان، اساتید و صاحبنظران، حلقههای ارتباطی بین خدمتگیرندگان و خدمتدهندگان را برقرار سازد.
این همایش محصول تلاش مشترک نهادهای علمی، تجاری و مردم نهاد بوده که متشکل از بخش دولتی و غیر دولتی است .
رئیس رویداد : دکتر محمدباقر رضایی
دبیر علمی : دکتر مهدی یوسفی
دبیر اجرایی : مهندس امیر حسین خسروی